Kansallispu­ku­tuuletus

Lauluyhtye Ämmät Äänessä kutsuu jälleen tuulettamaan kansallispukuja piknikin merkeissä Rompepäivänä Loimaan Keskuspuistossa la 6.8. klo 11-13. Toivomme seuraksemme ison joukon kansallispukujen ystäviä.

Tarjolla myös kansanhenkistä soitantaa, josta vastaa Ämmät Äänessä ystävineen. Mukana menossa mm. Varsinais-Suomen aktiivioltermanni Veikko Lahtinen Yläneeltä. Hän on aktiivinen ja tunnettu kaksirivisen haitarin soittaja, joka musisoi ilolla ja jakaa osaamistaan myös nuoremmille sukupolville.

Ämmät Äänessä kutsuukin mukaan kaikkia, jotka haluavatf musisoida kansanmusiikkihengessä. Oman esiintymisajan voi varata sähköpostilla: ammat.aanessa@gmail.com tai sitten vain ilmaantua paikalle.

TUULETUSPIKNIKKIEN IDEA

Pukeudu siis kansallispukuun (tai sen osaan, kansanpukuun tai muinaispukuun) ja lähde tuulettelemaan.  Voit mainiosti yhdistää jonkin puvun osan nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Tai vedä yllesi kansallispukuasenne ja tule vaikka kukkamekossa tai farkuissa ja t-paidassa! Nappaa piknikeväät mukaan ja lähde ihmisten ilmoille näyttäytymään, tapaamaan muuta kansallispukukansaa. Piknik on kiva tapa koota kansallispukujen ystävät yhteen.

Suomalaisen kansallispuvun syntymäpäivä on 5.8. ja sitä juhlistetaan vuosittain kansallispukujen tuuletuspiknikeillä ympäri Suomen. Loimaalla synttärit yhdistetään Tänä(kin) vuonna RompeLoimaa -Tapahtumaan 6.8..

Tervetuloa piknikille juhlimaan kansallispuvun juhlapäivää!