Kauppalabussit

Keskustaa rauhoitetaan liikenteeltä.

Rompeloimaa tietää muutoksia liikennejärjestelyihin. Kävelykaduksi muunnetaan Vesikoskenkadun Loimaan torin ja Kauppalantorin välinen osuus. Autoilta rauhoitetaan myös osa Kauppalan-, Heimolinnan- ja Väinölänkatua. Kävelykadut vähentävät keskustan ruuhkaa, parantavat kevyenliikenteen turvallisuutta ja antavat tilaa torien ohjelmatarjonnalle.

Rompeloimaan aikana keskustaa kiertää neljä Kauppalabussia, joiden kyydissä pääsee kulkemaan maksutta. Tungoksen keskellä ei tarvitse myöskään etsiä parkkipaikkaa, hyppää vain bussiin ja nauti. Neljä Kauppalabussia kuljettaa markkinaväkeä Prisman, Citymarketin ja Tokmannin parkkipaikoilta Loimaan keskustaan ja lähelle Rompealueen portteja sekä takaisin parkkipaikoille.

Reittejä on kaksi. Vuorisen Liikenteen linja-autot lähtevät K-Raudan (Prisman ja Citymarketin parkkialue) ja Tokmannin (Tokmannin parkkialue) pysäkeiltä ajaen keskustaan ja takaisin. Oman auton voi jättää markettien parkkipaikoille, josta pääsee hyppäämään ilmaisten bussien kyytiin. Suunnitteilla on myös ns erikoisreittejä, joista tiedotetaan myöhemmin.

Kauppalabussien matkustajia ohjaavat ja auttavat paikalliset partiolaiset, Partiolippukunta Loimaan Nuotioloimut.

Kauppalabussit kiertävät non-stoppina kello 9 – 17 välisen ajan.

Kauppalabussien reittikartan löydät täältä…